COMUNICAT DE REBUIG A L’OPERACIÓ PANDORA

Aquest matí, a quarts de sis de la matinada, agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra executaven una macrooperació anomenada Pandora, ordenada per l’Audiència Nacional (anterior Tribunal de Orden Público franquista). L’operació ha consistit en la irrupció a l’espai alliberat de Kasa la Muntanya, al barri de la Salut de Gràcia i als Ateneus llibertaris del Poble Sec i de Sant Andreu, així com altres punts de Madrid. Allí s’hi han efectuat escorcolls, requises i retencions, i s’ha superat la desena de detingudes.

Per nosaltres queda ben clar que aquesta operació s’inscriu perfectament dins la polèmica aprovació de l’anomenada Llei Mordassa per part del Partir Popular, el qual des que va entrar al govern no ha escatimat en l’ús de la força i en el reforçament de l’autoritarisme de l’administració. Aquesta operació no és res més que un nou intent de cop de puny a la taula de cara al creixent descontentament i a l’augment de les protestes que es dóna des de tots els punts de l’Estat espanyol, ara amb el nom de “terrorisme anarquista”, un nou fetitxe sense solta ni volta.

Des dels espais alliberats de Barcelona, no podem quedar al marge d’aquest fet, perquè entenem que ens afecta directament, com un atemptat a la sobirania del poble que, organitzat, ha decidit desobeir les lleis injustes i a treballar des dels barris i pobles per un món millor. En solidaritat amb les nostres companyes, exigim la posada en llibertat de les detingudes sense cap càrrec. No podem deixar impune aquest fet que, com tants altres, intentar atemorir la protesta i a fer-nos callar. Però no ens faran creure, cada dia som més i amb menys paciència.

Des d’El Rec, l’Ateneu Popular del Fort Pienc, no ens quedarem de braços plegats, ni assumirem que avui és un dia com la resta. Avui no obrirem l’Ateneu i animem a totes i a tots a assistir a la convocatòria de les 19h a la Pl. del Diamant, a Gràcia.

També convoquem a la manifestació d’aquest dissabte contra l’aprovació de la Llei Mordassa, a les 12h a Pl. Universitat de Barcelona.

Solidaritat amb les companyes represaliades! Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Perquè avui, #JoTambéSócAnarquista

Fort Pienc, 16 de desembre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s