Reflexionem juntes sobre el nostre model d’oci

generalA dia d’avui, quan pensem en quin és l’actual model en el qual es desenvolupa l’oci de les joves catalanes, ens trobem que estem davant d’un model d’oci que reprodueix i perpetua un seguit de normes i conductes pròpies del capitalisme i del patriarcat heteronormatiu. L’actual model hegemònic, actua com a mecanisme de reproducció i de perpetuació del capitalisme i del patriarcat, en tant que es tracta d’un oci fortament lligat al consumisme i al sexisme, i que alhora, fomenta les drogodependències i no permet el desenvolupament d’unes sexualitats lliures entre el jovent.

Des de l’assemblea d’Arran Fort Pienc creiem fermament en la capacitat que tenim les joves d’analitzar el nostre entorn i que només nosaltres podem decidir com avançar cap a a la construcció d’un nou model d’oci millor que l’actual. Per aquesta raó hem organitzat unes jornades d’oci al Rec, l’Ateneu Popular del Fort Pienc, per poder reflexionar-hi i alhora organitzar activitats de lleure diferents a les que predominen dins l’oci alternatiu.

xerrada 1Us convidem el proper divendres 24 d’abril a les 20h a la primera activitat de les jornades: “Oci alternatiu: Oci o negoci“, on presentarem les jornades i farem un taller sobre problemàtiques de l’oci consumista i dels espais d’oci alternatius dinamitzat per joves del barri. Després hi haurà cafeta per l’autogestió amb sopar, on hi haurà opció vegana, i sucs naturals artesans elaborats per membres de l’assemblea i finalment diferents activitats i jocs en grup.

xerrada 2La segona activitat serà el proper dissabte 9 de maig a les 19.30h i tractarà sobre la relació entre el consumisme, les drogodependències i els espais d’oci del jovent. Dinamitzarem un debat en grup entre totes les persones que hi assisteixen i hem volgut convidar  a membres dels col·lectius Energy Control, la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya i Barcelona Antifa Straight Edge per tal d’enriquir el debat. Després hi haurà cafeta per l’autogestió amb sopar, on hi haurà opció vegana, i sucs naturals artesans elaborats per membres de l’assemblea i finalment hi haurà dinamització de jocs de taula i de saló a càrrec de membres de l’Ateneu.

xerrada 3L’últim acte de les jornades d’oci serà el divendres 15 de maig a les 20h al Rec i serà un taller que tractarà sobre els reptes i  les problemàtiques dins l’àmbit del sexisme i la sexualitat als espais d’oci juvenil. Com a les altres activitats de les jornades també hi hi haurà sopar per l’autogestió de l’assemblea, on hi haurà opció vegana, i sucs naturals artesans que els podrem gaudir amb un concert en acústic. 

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s