12 d’octubre – Res a Celebrar – Obrim l’Ateneu

12 octubre rec

Per què no hi ha “res a celebrar” el 12-O?

Perquè en aquesta data, l’any 1492, es va iniciar la colonització d’Amèrica Llatina, amb la brutal explotació dels pobles indígenes i el genocidi de gran part d’ells. Per reemplaçar-los, es va iniciar un intens comerç d’esclaus africans que va comportar la pèrdua de milions de vides més.

El 12-O es va convertir en dia festiu “Fiesta de la raza”, actualment “Fiesta de la Hispanidad”, sota el règim franquista, l’any 1940, juntament amb altres dates que celebraven el cop d’estat feixista. Des de fa molts anys, grups nostàlgics franquistes,  així com diferents partits, organitzacions i plataformes de l’extrema dreta espanyolista s’apleguen a Barcelona cada 12-O. Abans ho feien a Sants; arran de les protestes veïnals i de la pressió del moviment antifeixista barceloní se’ls va expulsar a Montjuïc. Aquest any l’extrema dreta tornarà a Montjuïc per celebrar diferents actes polítics carregats de discursos plens de racisme, homofòbia i d’enaltiment de l’odi i la violència amb el beneplàcit de les autoritats polítiques que permeten que aquesta mena d’expressions feixistes puguin manifestar-se a la nostra ciutat sense cap problema.

Aprofitem per animar-vos a participar de la manifestació del proper dilluns 12 d’octubre convocada per la Plataforma Antifeixista de Barcelona amb el lema ” Totes som antifeixistes”, a les 11.30h al carrer Rocafort amb Gran Via.

No volem nazis, ni aquest dia ni cap altre, ni aquí ni enlloc! 

Nosaltres no tenim res a celebrar, així que obrirem l’Ateneu com cada dilluns de 17-21h, per continuar construint un espai popular per les joves, veïnes i entitats al Fort Pienc.

No passaran!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s