[Comunicat] El Rec es queda al barri!

Rec és del barri.jpg

El 5 de juny del 2014 vam decidir ocupar l’antiga seu de Bankia al Fort Pienc, situada al xamfrà de Roger de Flor i Ausiàs March, com a culminació d’un procés reivindicatiu engegat al barri per diverses joves i entitats de la campanya #ExigimEspais. Davant la impossibilitat de desenvolupar els projectes d’un bon gruix d’entitats juvenils del barri, la manca d’espais físics, l’elevat preu dels lloguers de locals privats i les traves imposades per l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de l’Eixample en la cessió de permisos; vam fer un pas endavant, decidit i ferm, i ocupar aquest espai.

Així naixia El Rec, l’Ateneu Popular del Fort Pienc, un espai obert a la participació veïnal i al conjunt del teixit associatiu juvenil del barri, com un bressol des d’on poder crear nous col·lectius i/o projectes fruit de la participació als espais que ofereix l’ateneu. Perquè El Rec, des de bon principi, l’hem construït entre totes.

Com a conseqüència de l’ocupació, diverses persones van ser identificades per la Guàrdia Urbana, gairebé una vintena en només una setmana, i dues d’elles van ser sotmeses a un procés judicial de forma arbitrària setmanes més tard. Gairebé un any i mig després, amb un procés judicial totalment paralitzat que subratlla l’abandonament del local per part de la propietat (Bankia), vam presentar un recurs al·legant l’estancament i demanant la prescripció del cas.

Us comuniquem que la jutgessa ha estimat el recurs i que s’ha arxivat el cas. Així, aquestes dues persones estan absoltes del procés judicial. A més, el pas del temps ha fet que s’esgoti la via penal i, doncs si la propietat és manifestés amb intencions de recuperar l’espai per a una nova especulació, ho hauria de fer per via civil, amb totes les complicacions que això comporta a nivell de temps i despeses.

Per tot això, ens atrevim a dir que El Rec és del barri de forma indefinida. 

Gràcies a totes per aquesta petita victòria!

Fort Pienc, 23 de novembre de 2015

El Rec, Ateneu Popular del Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s