[3-D] Palestina als llibres escolars d’Israel i presentació de les Brigades a Palestina Pau Sempre

Quan l’any 2.000 el partit d’extrema dreta israelià Likud va arribar al Ministeri d’Educació, les infants, adolescents i joves d’Israel van començar a rebre, progressivament, una formació i educació altament distorsionada i militaritzada. Governava llavors el primer ministre i criminal de guerra Ariel Sharon, i el ministre Limor Lifnat va quedar a càrrec de la revisió a fons de tots els plans d’educació i d’ensenyament.

Set anys després, la gestió de les institucions educatives d’Israel estava en mans de funcionaris militars. Motti Saji, titular del programa Tsafta, va reconèixer que en lloc de formar professors qualificats, el propòsit apuntava a trobar dirigents militars amb habilitats especials.

D’altra banda, la professora de la Universitat de Tel Aviv Nurit Peled-Elhanan va denunciar aquesta situació amb la publicació del llibre “Palestina als llibres escolars d’Israel” on parla de la seva recerca relacionada amb el contingut dels llibres didàctics d’Israel. Ella mostrava com aquests llibres són elaborats amb el propòsit de deshumanitzar al poble palestí i desenvolupar en les joves estudiants israelians la base de prejudicis que les permetrà actuar de manera cruel i insensible amb les palestines durant el seu servei militar.

PAUSEMPREACTE

Des de l’assemblea d‘Arran Fort Pienc, juntament amb l’associació Pau Sempre, hem volgut organitzar un acte de solidaritat amb el poble palestí el proper dijous 3 de desembre a les 20h a el Rec, l’Ateneu Popular del Fort Pienc on visualitzarem el documental “Palestina als llibres de text d’Israel”, de Nurit Peled-Elhanan.

Després de la visualització del documental hi haurà la presentació de les Brigades a Palestina organitzades des de fa anys per Pau Sempre, on s’exposarà quin és el projecte solidari que desenvolupen des de fa anys diverses brigadistes a Cisjordània amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat del poble palestí i alhora denunciar la vulneració de drets humans i l’apartheid al que està sotmès el poble palestí, en especial als territoris ocupats per l’estat d’Israel.

Finalment l’acte comptarà amb un sopar palestí a càrrec de la nostra assemblea per poder autogestionar-nos com a col·lectiu.

Us esperem a totes aquest dijous, 3 de desembre!

“Existir és resistir” – Proverbi palestí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s