Tanquem la sala d’estudi i seguim lluitant!

1910412_1315007108515082_4779082144677687030_n

La campanya Exigim Espais, que agrupa sis entitats del barri del Fort Pienc, ha articulat des del seu inici les reivindicacions d’espais per al jovent, les entitats i el veïnat, així com de l’ús de l’espai públic. A més, també ha volgut posicionar-se davant la situació de la biblioteca pública del barri.

Les darreres setmanes, coincidint amb època d’exàmens per a bona part de l’estudiantat universitari, la campanya Exigim Espais ha habilitat una sala d’estudi a la Casa Groga. Aquesta ha estat la resposta davant el tancament de la Biblioteca del Fort Pienc per necessitat de reformes, i la manca de proposta d’espais alternatius per part del Districte de l’Eixample.

La nostra acció ha volgut no només facilitar un espai per a estudiar, sinó visibilitzar directament aquesta manca d’espai. Les possibilitats logístiques i humanes que tenim d’habilitar aquests espais no són suficients, i hauria de ser el mateix Ajuntament qui ho fés. Com ja hem expressat anteriorment, la Biblioteca del Fort Pienc té diversos usos si es dirigeix a diversos col·lectius: sala d’estudi, punt de consulta de premsa, espai de lectura infantil, etc. Mentre durin les obres, s’haurien de buscar espais alternatius al barri per a aquestes activitats. Si no es fa i, com es preveu, la Biblioteca no torna a estar oberta fins a final de curs, haurem estat pràcticament un any sense biblioteca al barri.

La nostra reivindicació ha coincidit també amb altres protestes a diversos barris de a ciutat reclamant espais per a l’estudi en millors condicions i amb més horari d’obertura. Bona part d’aquestes reclamacions han estat escoltades i respostes per part de l’Ajuntament, cosa que no ha passat al nostre barri.

Per tot això, anunciem que les nostres exigències no han minvat, i que continuarem reclamant els espais alternatius mentre durin les obres, tot esperant que a la propera època d’exàmens no haguem de tornar a ser nosaltres qui els habiliti.

Exigim Espais

L’Ampli – Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc, Arran Fort Pienc, la Bastonera de l’Eixample, Bolxepienca Percussió, Casal de Joves Xiroc i Esplai Xiroc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s