Fartes de modificar el que som!

ffffArriba l’estiu i creix el bombardeig de missatges, imatges, eslògans i anuncis que ens diuen com ha de ser el nostre cos i quin és el model ideal de dona. Missatges, habituals i normalitzats socialment, que ens arriben a través dels anuncis televisius, dels cartells publicitaris a les parades del bus, de les botigues d’estètica i de roba, i fins i tot, del nostre entorn més proper.

És per això que la Fúria Feminista del Fort Pienc iniciem una campanya de denúncia de la publicitat sexista i la pressió estètica que dia a dia ens condueix a la recerca d’un ideal de bellesa inassolible. Aquesta forma de sexisme la patim en la nostra vida quotidiana, denigrant-nos amb cànons que no fan més que reduir-nos a un cos i que normalitzen la sexualització d’aquest. Sortim al carrer perquè estem fartes de modificar el que som.

La pressió estètica és l’estereotip de dona ideal i impossible que ens imposa la societat i que genera frustració, obsessió i riscos de salut en les dones. I que ens condueix a l’aplicació de mesures estrictes en l’alimentació, la medicació i a operacions quirúrgiques per arribar a aquest ideal de bellesa.

Vivim en una societat capitalista i patriarcal on aquest control del cos de les dones és una forma més de dominació i submissió. Una societat que ens imposa una modificació constant del nostre cos amb  l’objectiu d’agradar a la resta,  fer trontollar la nostra autoestima i fer de l’aspecte del cos la nostra principal preocupació. Una societat que, a més,  ens fa invisibles quan ja no podem ser concebudes com a objectes de desig, com si fóssim una joguina que ha quedat vella i s’ha de guardar a les golfes.

Les revistes, el maquillatge, la moda, els cabells, la depilació, les operacions quirúrgiques, les cremes, les peces de roba que dissimulen defectes, els productes dietètics, els fàrmacs per aprimar, sembla que hagin de ser temes prioritaris en la nostra agenda. I ens els recorden cada dia, no sigui que ens n’oblidem!

Para la depilación más apurada de una simple pasada! Tan apurada que tu piel estará más suave durante más tiempo y eso es algo que todas las diosas merecen! Venus, descubre la diosa que hay en ti!”

“Una mujer se mira en el espejo 10 veces al dia para ver qué ha cambiado y qué no. En Olay creemos que cada dia es una oportunidad para mostrar tu mejor versión!  Creemos que si puedes impresionar a la mujer del espejo lo habrás conseguido todo! Olay tu máxima belleza.”

“Con Vitalinia de Danone tenemos un plan para tu cuerpo! Este plan funciona!”

Davant d’aquesta violència contínua, la Fúria Feminista responem que som velles, baixes, lletges, gordes, esquifides i EXISTIM! Que no tenim pits i EXISTIM! Que tenim papada, grans, pèls, cel·lulitis, varius, cicatrius, mixelins, pits caiguts, cul pla i EXISTIM! Que ens freguen les cuixes i EXISTIM! Que tenim les celles gruixudes  i EXISTIM! Que tenim mugrons grans i amb pèls i EXISTIM! I per molt que ens vulgueu ocultar, mai deixarem d’EXISTIR!

SOM DONES FORTES, LLUITADORES I  VALENTES I ESTEM FARTES DE MODIFICAR EL QUE SOM!

CONTRA L’OFENSIVA PATRIARCAL, AUTODEFENSA FEMINISTA!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s