[25-N] Sessions de dibuix (La Cuadra Cultural)

14976817_686389318193097_2937760996238770282_o.jpg

Aprèn a dibuixar i comparteix les teves idees

Activitat artística dirigida per Francesca Diomede

L’objectiu d’aquestes sessions és formar un grup en el qual sigui possible compartir idees i tècniques artístiques diferents, per aconseguir que cadascun pugui descobrir i desenvolupar les seves pròpies habilitats, aprenent a la mateixa vegada d’un mateix així com dels altres.

Les sessions estan obertes a tots aquells que vulguin aprendre les tècniques del dibuix i investigar sobre les infinites fonts d’inspiració que ens ofereixen tant el món exterior com la realitat introspectiva de cadascun de nosaltres.

No es requereix cap mena de coneixement previ, només voluntat per aprendre i puntualitat.

Encara que aquesta activitat està més enfocada sobre el tema del dibuix, les sessions estan també obertes a tots aquells que volen compartir les seves històries, poemes, contes o el que sigui, perquè uns altres puguin ajudar-los a traduir-les en imatges.

Les sessions tindran una durada de 1h i mitja o 2 (això depèn de la disponibilitat tant dels usuaris, com de l’espai), en la qual hi haurà una primera part “d’escalfament” on intentarem reforçar la tècnica de cadascun a través d’una investigació sobre els principis bàsics de construcció de la imatge, l’anatomia del cos humà, l’estructura dels objectes i la disposició dels diferents elements d’una composició en l’espai.

La segona part de la sessió és més lliure i tendirà més cap al desenvolupament d’un llenguatge artístic personal amb la intenció principal d’anar més enllà dels tecnicismes i de dibuixar “coses boniques”.

Vull aclarir que durant les sessions no hi ha ni professors, ni alumnes. No es fan proves de nivell ni avaluacions segons algun criteri estètic específic. Només es tracta d’un punt de trobada per a totes aquelles persones que, com jo, volen utilitzar el dibuix com un mitjà d’expressió personal. Tots poden aportar idees noves i proposar activitats alternatives. De fet, un dels principals objectius d’aquestes sessions és trencar amb la tradició de l’aprenentatge passiu a què normalment solem estar acostumats.

Una de les tècniques que he pogut experimentar en altres tallers i que ha tingut molt d’èxit és la del Dibuix Col·lectiu. Per a fomentar el treball en equip i sobretot, per a evitar cristal·litzar-se en una gàbia d’expectatives inútils, cadascun ha de començar un dibuix sobre una fulla de paper doblegada i, passat un parell de minuts, tornar a doblegar-la i passar-la a la persona del costat. És possible fer-lo també amb més fulles alhora i els resultats poden arribar a ser realment sorprenents, sempre que qui dibuixa es deixi dur per la seva imaginació.

Nombre de sessions, dates i horaris:

Per a començar, l’ideal seria fer unes 3 sessions de prova, si més no per a veure si aconseguim formar un grup de mínim 5 persones i sobretot per a establir una bona connexió entre els diferents participants.

Dia i horari: tots els divendres de 18 a 19:30/20.

Aquí teniu el calendari de les primeres 3 sessions:

Divendres 25/11 de 18 a 19:30 (Presentació)

Divendres 2/12 de 18 a 19:30/20

Divendres 9/12 de 18 a 19:30/20

La imaginació al poder!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s