Hemisferia.cat

LOGO_logo-gran1

En un món globalitzat com l’actual, els fenòmens de rellevància periodística ja no es poden tractar com a fets delimitats per fronteres físiques. Per entendre la complexitat d’una societat cal comprendre tant el seu dia a dia com les relacions transnacionals que la lliguen a altres societats. Per això volem teixir una cobertura periodística global però a la vegada de proximitat. I ho volem fer des d’una visió jove, alternativa, digital i en català.

I és que estem convençuts que aquest tractament de la informació global no es pot dur a terme sense una visió crítica del periodisme internacional. Tradicionalment, i tal com passa en altres disciplines, la informació global s’ha generat seguint una direcció de Nord a Sud. El que popularment considerem com Occident ha explicat el món amb una visió cultural hegemònica. Això ha condicionat els temes tractats pels periodistes i ha provocat el desconeixement d’altres realitats, tot enfortint els estigmes i el rebuig d’allò estranger.

Per això volem proposar un model de periodisme que trenqui l’alteritat del “nadiu” i el “foraster”. Periodistes que visquin en primera persona aquestes realitats i siguin ells qui determinin els temes periodísticament rellevants enlloc de rebre ordres d’una redacció llunyana. Per tant, explicarem allò que passa des d’on passa, responent a les necessitats de les persones i no dels estats.

Volem proposar un model de periodisme que es repti a trencar amb l’alteritat del “nadiu” i el “foraster”

També volem contribuir a dignificar la feina dels i les corresponsals. I és que ens preocupa la precarietat de l’ofici i l’auge del model freelance que exposa els periodistes a més situacions de risc. El resultat acaba sent l’abús de la informació d’agències, la manca d’una visió pròpia per part dels mitjans i una menor qualitat dels continguts.

Ens comprometem amb un mètode diferent que ens permeti prioritzar la feina de carrer i la reflexió. Volem demostrar que aquest tipus de periodisme és el que ens permetrà aconseguir l’aprofundiment que ens exigeix el món d’avui en dia i que s’hi ha d’invertir temps i recursos. Només per aquí passarà la democratització de la informació internacional i l’ofici. Aquesta filosofia serà la ostra bandera. Perquè no creiem ni en Nords ni en Suds.

Aquí podeu consultar la nostra pàgina web, facebook i twitter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s