Casal de Joves Xiroc


El Casal de Joves Xiroc és una associació juvenil del barri del Fort Pienc que, amb més de 15 anys d’història, ha aconseguit ser un referent en la vida associativa i juvenil del barri. Des del Casal fomentem la participació de la gent jove a la seva comunitat. Organitzem tot tipus d’activitats per intentar donar una alternativa a l’oci de consum a què la societat ens té abocats. Volem, així, crear consciència de la necessitat de treballar col·lectivament per transformar la societat i fer-la més justa.

Funcionem assambleàriament i vehiculem la nostra feina a través dels grups estables. Els grups estables funcionen com a grups d’interès que busquen l’autoorganització de les joves a través de les seves aficions.

Creiem que a través de la participació aconseguirem dinamitzar les joves del barri perquè, al final, esdevinguin ciutadanes amb sentit crític. Mitjançant l’organització d’activitats treballem diversos eixos: autonomia, habilitats socials, coneixement de l’entorn, desenvolupament del sentit crític i creació i lideratge de projectes. L’objectiu final no és l’activitat sinó tot el procés d’aprenentatge que té lloc durant la preparació.

Com a casal de joves formem part de l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, que pertany, al seu temps, al Moviment d’Educació Popular (MEP) i al European Confederation of Youth Clubs (ECYC).  A més, treballem estretament amb altres entitats del barri com ara l’Esplai Xiroc (amb qui tenim un projecte de treball amb adolescents), l’IES Fort Pius, el grup de foc La Cabrònica del Nord, ARRAN Fort Pienc i la Bastonera de l’Eixample. D’altra estem també dins de la Coordinadora d’Entitats del Fort Pienc.

Segueix-nos:

Facebook

Twitter

Deixa un comentari