La lluita contra el sensellarisme a Barcelona

” Les persones que viuen i passen la nit al carrer són la cara més visible i més crua de la pobresa urbana. L’estereotip del pòtol, el rodamón sense ofici ni benefici víctima del les seves males decisions, encara pesa. Els apel·latius despectius tracen una línia divisòria que separa la gent amb una vida normalitzada i les persones excloses que van d’un recurs social a un altre, sense accedir a allò que defineix un estil de vida acceptat per la societat majoritària: una ocupació i, sobretot, un habitatge.” – Albert Sales

El proper divendres 31 de març a les 20h a El Rec, l’Ateneu Popular del Fort Pienc ( Ausiàs Marc, 72) l’assemblea d’Arran Fort Pienc hem organitzat una xerrada sobre la lluita contra el sensellarisme a Barcelona.

Hem organitzat aquesta xerrada després d’analitzar com al nostre barri el fenomen del sensellarisme ha crescut en els darrers anys d’una forma exponencial i volem conèixer de primera mà l’evolució d’aquest fenomen als barris de la nostra ciutat i quines actuacions podem dur a terme les joves. Les entitats que formem part de l’Ateneu també ens veiem amb la necessitat de formar-nos envers aquesta situació ja que en bona mesura desconeixem les característiques d’aquest fenomen, més enllà de clixés i estereotips, i volem conèixer quines actuacions s’estan duent a terme des de diferents actors i el més importat: com podem actuar vers aquesta situació des d’un espai social alliberat.

Per aquesta raó comptarem amb la participació a la xerrada de dues professionals com són l’Amalia Bartolini, membre del Centre d’Acollida Assís que té una llarga trajectòria en la lluita contra el sensellarisme, i l’Albert Sales, professor associat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, investigador en l’àmbit de la lluita contra la pobresa i les desigualtats i col·laborador amb la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar de Barcelona.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s